Kort intervju med HBTQIArvika

Som civilsamhällesorganisation är samverkan med andra jätteviktigt för Agera Värmlands arbete. Att få utbyta erfarenheter, lära av varandra och att tillsammans uppmärksamma viktiga frågor är otroligt värdefullt. Vi har träffat HBTQIArvika för att bolla erfarenheter och tankar och för att få veta lite mer om denna nystartade förening!

Om HBTQIArvika

Föreningen startade upp i år och är en HBTQIA+ förening med säte i Arvika dit alla HBTQIA+ personer är välkomna oavsett ålder, könsidentitet och läggning. Det är en mötesplats för gemenskap och varje onsdag håller föreningen träffar dit en kan anmäla sig via föreningens hemsida. Föreningens ordförande, Marce, berättar att de fått mycket positiva reaktioner sedan starten.

Marce, berätta lite om uppstarten!

-Att starta upp föreningen har varit spännande, det är kul med alla de möten som föreningen fört med sig. Just nu är medlemskapet gratis och kommer vara året ut. Medlemmarna är varmt välkomna med sina idéer och förslag på vad vi ska göra på träffarna.

Något ni vill förmedla till just medlemmar och framtida medlemmar?

-Vi finns här för er i lokalen och via sociala medier. Vi besöker gärna orten där du bor för Värmland är ett stort landskap med pendlingsavstånd som kan hindra dig från att besöka våra träffar.

Marce berättar att föreningen gärna vill vara närvarande i och besöka fler orter i länet och hoppas på många samarbeten med till exempel skola, civilsamhällesorganisationer eller fritidsgårdar. På frågan om hur andra aktörer bäst kan stötta föreningen blir svaret:

Att andra aktörer bjuder in oss till sig för att vi tillsammans ska kunna göra det bästa för att utvecklas för de personer som behöver oss.

I skrivande stund pågår ju Pride-veckan i Arvika. Några särskilda tankar eller önskningar?

-Det vore kul om det på något sätt gick att stötta varandra, någon slags samlat volontärt utbyte mellan oss som fixar och grejar. De andra i Värmland som ordnar med Pride, kafeer och liknande verksamhet runt om i länet, fortsätter Marce.

Det har varit mycket fokus på Pridefirandet nu den senaste tiden och i höst ser föreningen fram emot att fortsätta med verksamheten som förhoppningsvis ska bjuda på bland annat filmvisning och besök från Agera Värmland, det tackar vi för!

Det får sätta punkt för detta blogginlägg – stort tack till dig Marce för att du ville gästa Agera-podden.

Vi vill önska en fin start på hösten som nu är på intågande på riktigt. Vi vill också skicka med orden att det kan vara så enkelt som att bjuda in!

/Nine Karlsson Norman

Läs mer om HBTQIArvika:

HBTQIArvika

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »